Close

G-DANS

Sinds enkele jaren kunnen ook kinderen met een beperking terecht bij vzw Dance Desire. Op deze manier hopen we kinderen te bereiken die graag dansen, maar moeilijk de weg vinden naar onze reguliere dansgroepen. We werken in kleine lesgroepen (maximum 15 kinderen) met aandacht voor elke danser. We pakken de danslessen op een speelse manier aan. Het dansplezier zal centraal staan.

Doelgroep

De doelgroep van de G-dans zijn kinderen met een licht tot matige mentale handicap en/of autisme. Ook kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen kunnen bij ons terecht. Wij organiseren helaas geen rolstoeldans dus de kinderen moeten zelfstandig kunnen stappen. 

De G-dans wordt georganiseerd in twee groepen; opgesplitst op basis van de capaciteiten van de kinderen om bepaalde danstechnieken op te nemen. Zo hebben we een groep die meer de basisdanspassen uitvoert en de andere groep zal uitgedaagd worden om ook iets moeilijkere danspassen te doen. In beide groepen gaat het om het plezier van samen dansen!

De lesgever zal de leden die reeds ingeschreven zijn voor de start van het dansjaar op de hoogte brengen in welke groep ze zullen dansen, en op welk uur dit zal zijn. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen moeten we omwille van de Corona-maatregelen mogelijks de lessen en groepen anders organiseren. Meer info volgt.

Nieuwe dansers zijn nog steeds welkom. Wil de danser een proefles volgen, dan dient die vooraf een mail te sturen aan [email protected]. Pas na ontvangst van een bevestiging, kan de danser naar de les gaan.

Lesgever en begeleiding

De lessen worden gegeven door 1 lesgeefster die ondersteund wordt bij elke les door 1 begeleidster om de lessen in goede banen te leiden en eventuele extra hulp te bieden waar nodig. Ze hebben allemaal een pedagogisch diploma en/of ervaring in de begeleiding van kinderen met een beperking.


Interessante websites

G-Sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen
Supporters voor G-Sporters

GROEPEN (dansjaar 2021-2022)

GroepGeboortejaarLesgeverZaalDagUur
G-Power
MarliesSt. FranciscusschoolDinsdag18:15 – 19:15

FOTO'S